Dr. Ana Maria Pavel, specialist recuperare medicală: ”Masajul terapeutic este cel mai bun analgezic”

Masajul terapeutic este cel mai bun analgezic și una din cele mai puternice metode de tratare și prevenire a durerii și de inducere a stării de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Condițiile sunt să fie practicat într-un mediu profesional și să fie realizat corect, subliniază Dr. Ana Maria Pavel, medic specialist în recuperare medicală, la Bio Ortoclinic.


Dacă ar fi să definim terapia prin masaj, am putea spune că reprezintă mobilizarea țesuturilor moi, pentru restabilirea funcționării normale a organismului și tratarea majorității problemelor musculo-scheletale și asociate, în scopul îmbunătățirii funcționării sistemului circulator, limfatic și neurologic.

”În prezent, având în vedere nivelurile ridicate de stres în care trăim, terapia prin masaj nu este doar o metodă antistres benefică, ci și una din cele mai sănătoase opțiuni de îmbunătățire a calității vieții.
Beneficiile acestei terapii sunt profunde și devin din ce în ce mai atractive, deoarece lumea din jurul nostru devine mai stresată, mai agresivă și mai anxioasă. Spre exemplu, masajul terapeutic, sau de relaxare ajută la ameliorarea tensiunii musculare și favorizează relaxarea generală

Mai mult decât atât, recomandată postoperatoriu, ajută la reducerea perioadei de recuperare și poate accelera eliminarea anestezicului, reducând durerea și rigiditatea asociate cu timpul îndelungat petrecut în pat.

În cazurile de durere cronică, masajul ajută oprirea senzației de spasm dureros, iar în cazul sportivilor poate contribui la îmbunătățirea performanței”, a explicat specialistul în recuperare medicală al Bio Ortoclinic, Dr. Ana Maria Pavel.

Ce tip de masaj terapeutic alegem? 

Cu toate că de cele mai multe ori sunt descrise în portofoliul clinicilor tot felul de tipuri de terapii, precum masaj de relaxare, masaj de reabilitare, masaj de țesut profund, masaj antistres, masaj sportiv, toate reprezintă subdiviziuni ale masajului terapeutic și trebuie realizate de terapeuți specializați, care au studiat anatomie, fiziologie, patologie, fiziopatologie și tehnici de specialitate. 

”Realizat de personal specializat, masajul terapeutic și-a dovedit eficiența pe parcursul studiilor realizate de-a lungul anilor, în toate colțurile lumii. Printre patologiile în care a dat rezultate remarcabile se numără și durerile de spate, durerile cronice și chiar deficitul de atenție”, a mai spus Dr. Ana Maria Pavel.

One Comment

  1. Cristi
    14 ore ago

    Cel mai bun doctor care m-a consultat vreodată.multumesc doamna doctor Pavel Ana Maria

    Reply

Lasati un comentariu