Durerile de mijloc afecteaza jumatate din organism

Stiti acele dureri resimtite uneori in partea frontala a corpului, care radiaza spre spate? Aveti probleme de prostata, dereglari menstruale, vi se umfla picioarele din cauza circulatiei deficitare sau va confruntati frecvent cu crampe musculare? Toate acestea si mult mai multe dintre problemele interne depistate la un moment dat, fie ele dureroase sau nu, isi pot avea originea in micile leziuni aparute la nivelul coloanei vertebrale lombare. Specialiștii Bio Ortoclinic spun care sunt ariile din corp corespondente acestei portiuni din coloana vertebrala si explica problemele care pot aparea.

grafic coloana lombara

Sistemul nervos controleaza si coordoneaza toate organele si structurile corpului uman, iar maduva spinarii este singurul canal de transmitere a impulsurilor de la si catre creier, pentru toate functiile corpului.

In aceste conditii, orice modificare aparuta la nivelul vertebrelor sau discurilor intervertebrale poate cauza iritatii ale sistemului, cu efect direct asupra structurilor corespondente, organelor si functiilor din zona respectiva. Iar tratamentul aplicat zonelor dureroase este ineficient, daca nu este corelat cu proceduri menite sa remedieze problema de baza, aparuta la nivelul coloanei vertebrale, subliniaza specialiștii în recuperare medicală ai Bio Ortoclinic.

Medicii celei mai mari clinici de vertebrologie din Romania sustin ca asa-numitele dureri de mijloc pot afecta organe si parti din toata jumatatea inferioara a organismului. Ei explica detaliat ce arii corespondente are zona lombara a coloanei vertebrale, una din portiunile cele mai afectate de sedentarism, unde pacientii reclama cel mai frecvent dureri provocate de leziuni vertebrale sau intervertebrale:

ZONA LOMBARA

Vertebrele cuprinse intre L1 si L5, care formeaza zona lombara a coloanei vertebrale, sunt responsabile de organele, de articulatiile si de musculatura din partea inferioara a corpului:

– intestin gros, zona inghinala;

– apendice, abdomen, coapse;

– organe sexuale, uter, vezica urinara, genunchi;

– prostata, muschi spate, nerv sciatic;

– gambe, glezna, picioare.

EFECTELE LEZIUNILOR VERTEBRELOR LOMBARE:

– constipatii, colite, dezinterie, diaree, hernii;

– crampe, acidoza, varice;

– probleme cu vezica urinara, cu menstruatia (durere, iregularitate), avorturi spontane, enurezis, impotenta, dureri de genunchi;

– sciatica, lumbago, dificultati in urinare (durere), lombalgii;

– circulatie defectuoasa, edem al gleznelor, glezne slabite, crampe.

There are 3 comments on this post

 1. Pacurici Mariana
  7 ore ago

  Am dureri lombara constante,fara iradiere in sciatic,cu iradiere in flancuri si pelvis,cu dureri in fosa iliaca stg.,care au mai cedat dupa o luna de tratament antibiotic(pentru boala Lyme)
  Multumesc

  Reply
 2. Ioan
  9 ore ago

  Oare în cele două poze sunt delimitate corect zonele toracică, lombară şi sacrală?

  Reply
 3. Stoica Elena
  9 ore ago

  Am spondilita anchilozanta din 1989, zona afectată imi da rectiile conform descrierii dv , cum ma puteti ajuta pt o îmbunătățire si in ce constă si care este modalitatea de plata, adica lucrati cu csamb.?

  Reply

Lasati un comentariu