Ce este hernia de disc? Exista tratament hernie de disc fara operatie!

“Durerea era îngrozitoare. Nu puteam să fac nici măcar lucruri simple, cum ar fi să stau la masă cu toată familia, să mă joc cu copiii sau să fac sport zilnic, așa cum făceam de fiecare dată. Chiar și tusea sau strănutul îmi provocau sau intensificau durerea. Chiar și în momentele când nu era atât de intensă, reușise să-mi acapareze orice activitate, să-mi controleze viața.”

Te-ai săturat de durerile din partea de jos a spatelui? Durerea constantă o simți cum îți săgetează adânc șodul și se lasă în jos, pe picior? Tot timpul te gândești cât de bine ar fi să-ți poți trăi viața normală, cea dinainte de durere și să poți face din nou lucrurile simple sau să dormi cât este noaptea de lungă fără să agonizezi de durere? Dacă toate aceste trăiri ți se par familiare, atunci citiți mai departe.

Coloana vertebrală este cea mai importantă componentă a aparatului locomotor. Scheletul osos al structurii fizice a corpului uman. Este formată din 33 de oase numite vertebre.

Ortoclinic
Ortoclinic

De sus în jos, coloana vertebrală este compusă din:

 • Coloana cervicală – primele 7 vertebre, aflate în zona gâtului.
 • Coloana toracică – următoarele 12 vertebre, cele din zona pieptului.
 • Coloana lombară – următoarele 5 vertebre, cele din zona spatelui.
 • Coloana sacrală – ultimele 5 vertebre, aflate sub talie. Plus zona coccisului care include 4 vertebre.

Vertebrele sunt separate prin discuri moi, spongioase, care vă permit să vă deplasați coloana vertebrală și să vă aplecați. Discurile protejează vertebrele prin absorbția șocurilor, făcând posibile activitățile zilnice precum – mersul, răsucirea și ridicarea. Fiecare disc intervertebral este compus dintr-un inel exterior fibros și un nucleu moale, gelatinos. În momentul în care discul intervertebral se deteriorează și conținutul gelatinos iese prin inelul exterior, în acest caz vorbim despre un disc herniat. Acest lucru provoacă durere și disconfort. Dacă discul herniat vă comprimă unul dintre nervii coloanei vertebrale, puteți simți o amorțeală de-a lungul nervului afectat și o posibilă slăbiciune la nivelul picioarelor sau mâinilor.

Cauzele apariției herniei de disc si cum poti beneficia de tratament hernie de disc fara operatie !

Un disc herniat apare atunci când inelul exterior este rupt sau fisurat și permite conținutului gelatinos din interior să se deplaseze.

 • Anumite mișcări pot provoca, de asemenea, dislocarea discurilor intervertebrale.
 • Ridicarea unui obiect greu poate produce o încordare mare în partea inferioară a spatelui , rezultând un disc herniat sau dislocat.
 • Un loc de muncă solicitant din punct de vedere fizic, care necesită mult brațele, pentru a ridica, muta anumite obiecte grele, este posibil să creeze riscul de apariție a discului dislocat.
 • Persoanele supraponderale prezintă un risc crescut, deoarece discurile coloanei trebuie să suporte o greutate suplimentară.
 • Un stil de viață sedentar poate contribui, de asemenea, la apariția unei hernii de disc.
 • Înaintarea în vârstă provoacă slăbirea discurilor, din cauza pierderii unei părți a conținutului protector. Drept urmare, discurile pot aluneca mult mai ușor, fiind mai frecvente la bărbați decât la femei.
 • Fumatul reduce aportul de oxigen din discuri fapt care provoacă micșorarea țesutului din disc.
 • Conducerea unui automobil/ autocamion. Activitatea uni șofer poată deteriora discurile și structura coloanei vertebrale, din cauza unei combinații dintre poziția șezut timp de mai multe ore și vibrațiile și mișcările mașinii.
Ortoclinic
Ortoclinic

Motivul pentru care apar durerile de spate. Durerile nu apar doar în cazul herniei. Afecțiunile care provoacă durerile de spate și cum se manifestă simptomele?

Cu toate că hernia de disc apare la orice nivel al coloanei vertebrale, hernia lombară și hernia cervicală sunt zonele cele mai des întâlnite. Partea de jos a spatelui și zona gâtului sunt, de fapt, zonele corpului care sunt implicate în viața de zi ci zi. Când vrem să ne așezăm pe scaun, in mașină, când ne aplecăm să ridicăm un obiect de jos, când rotim capul spre dreapta sau stânga sau chiar și atunci când dormim.

 • Hernia de disc lombară. Apare atunci când discul intervertebral s-a deplasat, s-a dislocat în partea de jos a coloanei vertebrale, în apropierea bazinului, la nivelul L1. Cel mai des hernia de disc lombară apare la nivel L5-S1 și L4-L5. Durerea apare în zona coapselor, a șoldului, feselor, coapsă și gambă și coboară pe picior afectând nervul sciatic. Durerile sunt însoțite de furnicături și amorțeli a zonelor afectate, amorțeli ale piciorului, furnicături la nivelul piciorului, senzația de arsură și înțepături.
 • Hernia de disc toracală. Apare atunci când discul intervertebral s-a deplasat, s-a dislocat în zona pieptului. Cele mai frecvente simptome sunt dureri de spate, dureri în jurul cutiei toracice, dureri la nivelul pieptului, dificultăți de respirație, durere în piept, palpitații, probleme digestive. Hernia de disc toracală este cel mai rar întâlnită în rândul pacienților.
 • Hernia de disc cervicală. Acest tip de hernie se localizează în partea superioară a coloanei vertebrale. Durerea se manifestă la nivelul cervical, al umerilor, brațelor. Durerea crește în intensitate și poate fi însoțită de stare de greață, furnicături ale palmelor, degetelor, posibile dureri la nivelul nasului sau sub ochi. Apar chiar amorțeli ale brațului, antebrațului sau ale degetelor.

Scolioza. Durerile inexplicabile de spate pot fi un simptom al scoliozei. Cele mai vizibile semne ai acestei afecțiuni pot fi observate datorită poziției. Schimbarea se produce printr-o lipsă de simetrie a umerilor, a posturii. Curbarea anormală a coloanei vertebrale pune presiune asupra nervilor. Apar posibile dureri resimțite la nivelul plămânilor, ficatului etc., în funcție de locul unde coloana deformată apasă pe nervi. Poate apărea, de asemenea, amorțeala sau durere la nivelul extremităților.

Cifoza (Cocoașa). Simptomele pentru pacienții cu cifoză sunt aspectul unei posturi necorespunzătoare. Simptomele sunt dureri de spate, rigiditate și oboseală musculară. În cazurile mai grave, cifoza poate provoca probleme cardiace și pulmonare, pot apărea probleme de respirație și insuficiență pulmonară.

Stenoza spinală. Apare din cauza îngustării spațiului alocat măduvei spinării și a rădăcinilor nervoase. Apar dureri de spate și deseori dureri de picioare. Durerea se agravează la statul în picioare, în timpul, mersului și scad în intensitate în poziția șezut.

Osteoporoza. Este o afecțiune care debutează cu dureri de spate cauzate de schimbările de la nivelul vertebrelor, de o pierdere osoasă pe care pacientul afectat nu o resimte, iar la final se pot produce fracturi ale corpului vertebral. Fracturile pot provoca ruperea vertebrelor și modifică forma coloanei vertebrale. Fracturile de șold, cele de încheieturi și fracturile pelviene sunt frecvente la persoanele care suferă de osteoporoză.

Ortoclinic
Ortoclinic

Avantaje tratament hernie de disc fara operatie !

Depistată la timp, hernia de disc se poate vindeca la Bio Ortoclinic printr-o decompresie vertebrală controlată de specialiști. Decompresia vertebrală sau elongația este o metodă non-invazivă, care diminuează inflamația, durerea și merge până la vindecare. Elongația nu necesită nici o intervenție chirurgicală. Pacientul, după consultația specializată pentru depistarea durerii este conectat la un aparat care trage pur și simplu coloana vertebrală. Se creează un efect de vid în interiorul discurilor, iar vidul ajută discurile să se hidrateze, ceea ce produce vindecarea. Decompresia vertebrală diminuează durerea, inflamația și grăbește vindecarea.

Echipa de specialiști de la Bio Ortoclinic vă ajută să scăpați de dureri, de toate problemele coloanei vertebrale. Bio Ortoclinic dispune de echipamente de top pentru recuperarea medicală. Tratăm cu succes durerea!

Cum apare hernia de disc?

Tratamentul herniei de disc prin elongatie (decompresie vertebrala) 3D