Bucuresti Sector 1
Bucuresti Sector 3
Constanta

Hernie de disc fara operatie – Tratament

Programează-te online >>>   021.796.1931 / 0754.060.060

Hernie de disc fara operatie – Tratament

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc este o patologie in care o portiune din masa gelatinoasa (nucleu pulpos) se deplaseaza din loja intervertebrala „bomband” discul sau penetreaza si chiar rupe invelisul exterior (nucleul fibros) al discului.

Hernia de disc reprezinta una dintre cele mai frecvente si dureroase afectiuni ale coloanei vertebrale. Discul intervertebral poate hernia in timpul efectuarii unei miscari bruste, gresite, efort fizic, cu mecanica corporala incorecta, dar in cele mai multe cazuri, herniaza ca urmare a unui proces lung de uzura, cauzat de postura incorecta, multiple minitraumatisme, pozitia incorecta indelungata, expunerea la frig si curent, ortostatismul indelungat, socuri, stres, efort fizic (cauze hernie de disc).

Fondul pe care se instaleaza boala discala il constituie musculatura debalansata si insuficient pregatita.

Aparitia herniei de disc

Hernia de disc poate prezenta debut brusc, insotit de dureri mari si imposibilitate functionala sau debut insidios instalandu-se in timp in mod gradat.

La inceput poate fi asimptomatica pe masura ce progreseaza apare durerea tolerabila, apoi apar dureri de nesuportat.

Stadii hernie de disc

H.D. Saunders descrie patru stadii in evolutia herniei de disc:

1. Reprezinta faza incipienta in care materialul nuclear se deplaseaza impingand sau penetrand primele cateva fibre din nucleul fibros. Clinic, apare o stare de disconfort sau dureri usoare ce dispar in stare de repaus.

2. Deplasarea mai pronuntata a nucleului pulpos, impingand inelul fibros. Discul intervertebral se „bombeaza” fara a patrunde in orificiul intervertebral pe unde ies nervii spinali.

Clinic, se caracterizeaza cu dureri suportabile, restrictii in miscari. Se simte durere scurta „de taie respiratia” ca si cum ceva „ciupeste” nervul.

3. Nucleul pulpos preseaza mai mult, putand deforma, penetra sau rupe inelul fibros. Astfel portiunea de disc proeminenta ajunge in orificiul intern vertebral unde preseaza radacina nervoasa. Clinic, durerile sunt foarte mari cu arie larga de distributie si pe traiectul nervului compresat. Apar semne neurologice clare.

4. Nucleul migreaza in afara discului, portiunea migrata putandu-se scurge la nivelul vertebrei subadiacente. Clinic, apar dureri foarte mari, aria mare de distributie, dureri pe traiectul nervului compresat, semne neurologice clare, putand afecta functionalitatea unor organe interne.

Semne clinice ale herniei de disc:

  • durerea;
  • modificarea posturii corporale;
  • modificari motorii;
  • modificari senzoriale;
  • modificari ale reflexelor.

Important:

Tratamentul se face personalizat în funcţie de recomandarea medicului. Pacienţii care au analize medicale pot veni cu ele, inclusiv cu RMN-ul. Aveţi posibilitatea să reprogramaţi şedinţele . Pachetul se achită integral înaintea începerii tratamentului.

Tratamentele noastre:

Va invitam sa ne vizitati:

CLOSE
CLOSE