Descoperă Infiltrația cu PRP – tratament avansat pentru durerile coloanei vertebrale!

Durerea nu trebuie sa fie o opțiune!
În lupta împotriva durerilor de coloană vertebrală, tehnologia medicală avansată face posibilă regenerarea eficientă și recuperarea rapidă. Infiltrația cu PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) este soluția revoluționară, cu ajutorul său se reduce inflamația la nivelul discurilor intervertebrale și contribuie la regenerarea acestora. Ea este indicată mai ales pacienților care au diverse comorbidități, cum ar fi diabetul, dar și al acelora care se află în stadii avansate ale herniei de disc.

Cum funcționează Infiltrația cu PRP?
În clinica noastră, printr-un proces elaborat, recoltăm sânge de la pacient, similar recoltărilor pentru analizele uzuale, în vederea injectării acestuia în zona afectată. Acest sânge este procesat într-o eprubetă specială și centrifugat, pentru a obține plasma cu o concentrație de trombocite de nouă ori mai mare decât valoarea normală din sânge, în scopul regenerarii discului intervertebral și al reducerii inflamației.

Procesul natural de vindecare
După infiltrare, procesul de regenerare începe. Etapa inflamatorie inițială, care durează de obicei 2-3 zile, este urmată de proliferarea celulară, eliberarea de celule noi și factori de creștere în zona afecțiunii. Apoi, începe etapa de remodelare a țesutului, în care noile celule formate preiau locul celor afectate.

Beneficiile infiltratiei cu PRP:

  • Regenerare eficientă a țesuturilor afectate
  • Reducerea timpului de recuperare a durerii
  • Inițierea mecanismelor naturale de vindecare
  • Fără risc de alergii sau efecte secundare

Contact și Programări:
Vino și explorează beneficiile infiltratiei cu PRP la Bio Ortoclinic! Pentru detalii și programări, suntem aici pentru tine:
📧 [email protected]
📞 0754.060.060
📍  București, Sos. Ghe. Ionescu Sisești nr. 325A, Sector 1

Infiltratiile intra-articulare cu acid hialuronic si plasma imbogatita cu trombocite.

Infiltratia intra-articulara este o procedura minim invaziva, nedureroasa ce presupune injectarea unei substante in interioriul unei articulatii. Cel mai frecvent aceasta articulatie este reprezentata de genunchi, iar substanta este fie acid hialuronic, fie plasma imbogatita cu trombocite, obtinuta din sangele propriu prin metode de centrifugare si tratare. Alegerea intre cele doua se face in functie de tipul si gradul afectiunii articulare.

Infiltratiile intra-articulare sunt benefice si foarte des folosite pentru articulatia genunchiului.

Cele mai frecvente indicatii in cazul patologiei genunchiului sunt: gonartroza, uzura cartilajului articular si in cazul sportivilor leziunile meniscale si cele ligamentare, care nu au indicatie chirurgicala.

Cand pacientul prezinta durere la nivelul genunchiului, persistenta sau intermitenta, la efort sau uneori chiar si in repaus, dupa examinarea clinica de catre medical ortoped pot fi necesare investigatii suplimentare cum ar fi radiografie, ecografie sau RMN. In functie de rezultatul lor se va stabili diagnosticul si conduita terapeutica corespunzatoare.

Scopul infiltratiilor este de a ameliora sau chiar inlatura durerea. Efectul lor este reprezentat de incetinerea evolutiei bolii in cazul artrozei sau  vindecarea leziunilor incipiente.

Ameliorarea durerii dupa infiltratia cu acid hialuronic poate sa apara imediat, iar in cazul plasmei imbogatita cu trombocite in medie dupa 3 saptamani.

Pentru detalii programati o consultatie
Dr. Mutasem Maher – Medic specialist Ortopedie-Traumatologie
BIOORTOCLINIC

Telefon Bucuresti: 0785 859 400 / 0754.060.060

2a710bf7-5b7c-4634-b288-8858bfdf9206
8e39b146-52bf-42ed-93b3-7b7f1b645ea9