Elongatia – tratament de baza in hernia de disc.

Bio Ortoclinic, clinica ce detine 8 mese performante – aflandu-se in top mondial la acest capitol, recomanda masa de elongatie Triton DTS .

Suntem prima clinica medicala care, acum 11 ani, a achizitionat prima masa de elongatie digitalizata, computerizata, adusa in Romania – Triton DTS. Am avut incredere ca urmatorii pasi medicali in tratamentul herniei de disc trebuie facuti cu o masa de elongatie adaptata la standarde ridicate de recuperare. Fata de multe alte utilaje medicale asemanatoare, masa de elongatie Triton DTS aduce un plus de siguranta in tratarea pacientilor, prin acuratetea procedurilor, fara ca mecanismul de tractiune sa sara din unghiuri si sa cauzeze disconfort. Procedurile se fac intr-o forma continua sau intermitenta, inclinata, in decubit dorsal, lateral sau sezut. Indiferent ca ne aflam intr-o procedura de elongare a zonei cervicale, toracale, lombare sau sacrale, pacientul trebuie sa se simta comod, sa nu acuze dureri. Mesele Triton DTS au 5 proceduri unice de tractiune, presetate, si se fac in progresie usoara.

La Bio Ortoclinic, in urma cercetarilor efectuate, rezultatele medicale in cazul herniilor cervicale sunt de pana la 90% in imbunatatirea starii de bine a pacientului si 70% in cazul celor cu probleme toracale si lombare. Zona sacrala este una dintre cele mai grele zone de recuperat, din cauza pozitiei, greu de ajuns in elongare.
In urma experientei de 11 ani, cu un nr mare de mese de elongatie din dotare – 8 , fiind in primele locuri in lume la dotare cu astfel de echipamente, Bio Ortoclinic considera ca, pentru cei care au indicatie medicala, si au hernie de disc, procedura de elongare pe masa de elongatie Triton DTS este absolut necesara . Elongatia, alaturi de mobilizare , fizioterapie , kinetoterapie , continuand cu

Sistemul David, pentru a consolida tratamentul facut la Bio Ortoclinic , este in hernia de disc tratament de baza .

Decompresie (elongatie) tridimensionala a vertebrelor reprezinta versiunea „high tech” a tractiunii sau elongatiei.

Elongatia este o metoda ce nu necesita interventie chirurgicala si este un proces prin care se creeaza un efect de vid sau de presiune negativa in interiorul discurilor.

Acest vid ajuta discurile sa se hidrateze, creand mediul de vindecare. Totodata, decompresia vertebrala (elongatie) duce la cresterea in inaltime a spatiului intervertebral.

Un alt mecanism prin care actioneaza este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale ce duce la deblocarea segmentelor discovertebrale si crearea de spatiu pentru marire in volum a discului.