Infiltratiile intra-articulare cu acid hialuronic si plasma imbogatita cu trombocite.

Infiltratia intra-articulara este o procedura minim invaziva, nedureroasa ce presupune injectarea unei substante in interioriul unei articulatii. Cel mai frecvent aceasta articulatie este reprezentata de genunchi, iar substanta este fie acid hialuronic, fie plasma imbogatita cu trombocite, obtinuta din sangele propriu prin metode de centrifugare si tratare. Alegerea intre cele doua se face in functie de tipul si gradul afectiunii articulare.

Infiltratiile intra-articulare sunt benefice si foarte des folosite pentru articulatia genunchiului.

Cele mai frecvente indicatii in cazul patologiei genunchiului sunt: gonartroza, uzura cartilajului articular si in cazul sportivilor leziunile meniscale si cele ligamentare, care nu au indicatie chirurgicala.

Cand pacientul prezinta durere la nivelul genunchiului, persistenta sau intermitenta, la efort sau uneori chiar si in repaus, dupa examinarea clinica de catre medical ortoped pot fi necesare investigatii suplimentare cum ar fi radiografie, ecografie sau RMN. In functie de rezultatul lor se va stabili diagnosticul si conduita terapeutica corespunzatoare.

Scopul infiltratiilor este de a ameliora sau chiar inlatura durerea. Efectul lor este reprezentat de incetinerea evolutiei bolii in cazul artrozei sau  vindecarea leziunilor incipiente.

Ameliorarea durerii dupa infiltratia cu acid hialuronic poate sa apara imediat, iar in cazul plasmei imbogatita cu trombocite in medie dupa 3 saptamani.

Pentru detalii programati o consultatie
Dr. Mutasem Maher – Medic specialist Ortopedie-Traumatologie
BIOORTOCLINIC

Telefon Bucuresti: 0785 859 400 / 0754.060.060

2a710bf7-5b7c-4634-b288-8858bfdf9206
8e39b146-52bf-42ed-93b3-7b7f1b645ea9