Cum se realizeaza TERAPIA CU OXIGEN?

Ozonoterapia sistemica se realizeaza cu ajutorul unui aparat special conceput in acest sens, care genereaza oxigen de puritate si concentratie ridicata. Cu ajutorul sau este extrasa o cantitate de aproximativ 100 – 150 ml de sange de la pacient intr-un kit steril. Apoi, aparatul va adauga amestecul de ozon si oxigen in recipient. Ulterior, reintroduce sangele in organism prin acelasi kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toata procedura presupune doar o singura intepatura. Durerea este minima, fara efecte secundare sau riscuri pentru pacient, si dureaza aproximativ 15–20 de minute.

Cat de des se face terapia cu oxigen?

Terapia cu oxigen se face, de regula, de 1 – 2 ori/ saptamana, dar in anumite situatii patologice ritmul administrarii poate fi zilnic.

In cazul pacientilor infectati cu SARS COV2, Asociatia de Ozonoterapie recomanda un protocol de 12 sedinte consecutiv, daca exista saturatie mica de oxigen in sange.

 

Beneficiile terapiei cu oxigen

ATP-ul mitrocondrial, care este raspunzator de nivelul de energie din corp, utilizeaza 99% oxigen.

De aceea, terapia cu oxigen ofera o varietate de beneficii persoanelor care au un nivel scazut al oxigenului in organism, indiferent de cauze.

Prin respectarea tratamentului si a masurilor speciale recomandate, dvs veti putea:

 

►sa tolerati mai bine eforturile zilnice;

►sa reluati anumite activitati zilnice;

►Pacientii care au dificultati de respiratie la mers vor fi mai activi, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii si de multe ori chiar prelungind viata.

►Va simtiti mai putin obosit si aveti o respiratie mai buna

►Capacitate sporita de a va deplasa si de a va mentine o viata sociala activa

►Creste calitatea somnului

►Imbunatateste functiile cardiace

Ce contraindicatii are ozonoterapia?

Terapia cu ozon are contraindicatii: favismul (deficitul de G6PDH). De asemenea, exista si alte cateva contraindicatii relative: hipertiroidia necontrolata (tireotoxicoza), HTA necontrolata, sarcina (in primele 3 luni), AVC hemoragic acut, stari hemoragice acute, trombocitopenii – in ultimele doua cazuri nu se administreaza AHTM.

 

Cum functioneaza ozonoterapia?

Este o terapie ce actioneaza sistemic prin introducerea in sange a unei cantitati si concentratii bine stabilite  de oxigen-ozon cu ajutorul unui aparat si un kit steril , patentat si dedicat special acestei terapii.

Terapia face un schimb de oxigen-ozon , astfel incat al 3-lea atom de oxigen-ozon este extrem de reactiv.

 

Atomul se ataseaza de moleculele contaminate cum ar fi cele produse de bacterii si virusii. Astfel, structura chimica a acestora se schimba o data ce intra in contact cu ozonul. Acest proces se numeste oxidare. Din acest principiu a rezultat faptul ca terapia oxigen-ozon nu afecteaza celulele sanatoase. Terapia cu oxigen-ozon sustine si intareste sistemul imunitar .

 

Cum se produce natural ozonoterapia?

Ozonul se produce prin ultra-violete si in urma descarcariilor electrice din atmosfera. Ambele procese combina atomul O cu molecula de oxigen (O2) pentru a forma ozonul (O3)

Odata ajuns in sange, ozonul se transorma intr-o molecula de oxigen(O2) si un atom (O).

O2 ( oxigenul ) imbraca celula sanatosa, practic o reintinereste, iar atomul ramas singur (O)  este atras de celulele nesanatose, acestea fiind oxidate , practic distruse .

 

 

 

Ozonoterapia ucide bacteriile ?

Ozonul distruge bacteriile si virusii prin distrugerea peretelui celular al acestora, facandu-i sa nu reziste in urma procesului de oxidare.

 

 

Care este rolul ozonoteriei in coronavirus ?

Studii demonstreaza faptul ca noul CORONAVIRUS  este un virus ce produce hipoxie, adica lipsa de oxigen. De aceea, noi introducem oxigen in organism. Astfel,  se reduc virusii si bacteriile, ajutand in pneumonii.

 

Studii efectuate demonstreaza beneficiile pe care le ofera terapia cu oxigen, atat in preventie cat si post-covid pentru recuperarea fizica si psihica a pacientului. Terapia cu oxigen fiind recomandata si pacientilor cu probleme ce ajung la psiholog si psihiatru, creierul find primul organ afectat in deficitul de oxigen,  situatie care duce la o stare de apatie, anxietate si disconfort fizic.

„ oxigenul este viata”