Recuperare Post-Covid

Centrul Bio Ortoclinic, vine acum în sprijinul pacienților care au fost infectați cu

Covid-19 printr-un program individualizat de recuperare bazat pe terapie cu oxigen,  terapie intravenoasa cu oxygen si ozon ,Sistem David, gimnastică medicala, fiziokinetoterapie și masaj medical.

Odata ce un pacient se recupereaza de COVID-19, continua calatoria pentru redobandirea sanatatii plamanilor. Cercetarile realizate pana la ora actuala arata ca majoritatea pacientilor vindecati isi recapata aproape in totalitate functia pulmonara, insa exista si cazuri in care aceasta functie este redobandita partial. In aproape toate cazurile, insa, este recomandat un program complet si complex de recuperare, bazat pe miscare si practicarea de exercitii usoare de intarire a musculaturii, odihna suficienta, alimentatie echilibrata.

Care este rolul ozonoteriei in coronavirus ?

Studii demonstreaza faptul ca noul  CORONAVIRUS  este un virus cu invelis si produce hipoxie, adica lipsa de oxigen.Ozonul produce oxigen prin transformarea sa in organism ( o2+o3) , ozonul este antiviral ( distruge virusii, bacteriile ) ,reduce hipoxia  pacientilor astfel ajutand in pneumonii.

 

Studii efectuate demonstreaza beneficiile pe care le ofera terapia cu oxigen si ozon atat in preventie, cat si post-covid pentru recuperarea fizica si psihica a pacientului. Terapia cu oxigen si ozon ofera un boost de oxigen la nivel celular.

Ganditi-va la faptul ca…  creierul este primul organ afectat in deficitul de oxigen, iar aceasta situatie ofera pacientului o stare de apatie, anxietate si disconfort fizic.

„ oxigenul este viata”

 

 

 

Terapia cu oxigen hiperbaric este utilizată în tratamentul mai multor afecțiuni.  Cele mai comune afecțiuni în cazul cărora terapia cu oxigen hiperbaric este recomandată sunt următoarele:

 

 • ABCES CEREBRAL
 • ACCIDENTĂRI
 • ADHD
 • AFECȚIUNI OSTEOARTICULARE
 • ANEMII SEVERE
 • ARSURI
 • AUTISM
 • BOALA DE DECOMPRESIE
 • BOLI AUTOIMUNE
 • CANCER
 • CANGRENE
 • ENCEFALOPATII
 • EMBOLIE GAZOASĂ
 • EPILEPSIE
 • INFECȚII ALE ȚESUTURILOR OSOASE SAU ALE PIELE CARE DETERMINĂ NECROZARE
 • INTOXICAȚII CU MONOXID DE CARBON
 • ISCHEMIE
 • MIGRENE
 • PARALIZIE CEREBRALĂ
 • RĂNI GREU VINDECABILE PRECUM, PICIORUL DIABETIC
 • SCLEROZĂ MULTIPLĂ

 

Recuperare Medicala Post Covid

 

Corpul uman este conceput sa se miste, sa alerge, sa sara, sa manipuleze lucruri. Insa nu ne folosim intotdeauna trupul la intregul sau potential.

 

Tocmai lipsa de miscare este factorul care favorizeaza, printre altele, obezitatea, hipertensiunea si imbatranirea precoce.

 

Activitatea fizica, in schimb, intareste musculatura si articulatiile, sporeste nivelul de oxigen din organism si intareste sistemul imunitar, fortifica oasele si intinde pielea.

 

Sedentarismul este una dintre principalele cauze de deces in intreaga lume. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, alegerea unui stil de viata inert, comod, alaturi de o alimentatie neechilibrata, duce la boli extrem de grave. Iar faptul ca 4 din 10 romani sunt sedentari devine extrem de ingrijorator.

 

Programul de exerciții are un efect benefic asupra sănătății voastre și vor contribui la o

recuperare mai rapidă. Programul de exerciții contribuie la – îmbunătățirea condiției fizice,

reducerea dispneei, creșterea forței musculare, îmbunătățirea echilibrului, îmbunătățirea

memoriei, reducerea stresului și creșterea încrederii, crește nivelul de energie.

Condiția principală în cadrul programului de exerciții fizice este siguranța!

În cazul în care ați suferit de limitări de mișcare, dereglări de echilibru, primiți oxigen,

ați căzut sau aveți dificultăți de vedere consultativă cu un specialist referitor la programul de

exerciții și efectuați exercițiile sub supraveghere.

 

Schema de Tratament

Consult medical : stabilirea fisei de tratament in functie de patologia pacientului.

Analize medicale

CT plamani

 

Efectuarea Tratamentului :

Terapie cu oxygen

Terapie intravenoasa cu oxygen si ozon

Sistem DAVID

Kinetoterapie

Fizioterapie

Masaj

 

Importanta Oxigenului in Organism :

O echipa din cadrul Universității Columbia care lucrează la Irving Medical Center din New York – unul dintre spitalele care au avut cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 în primăvara acestui an – a reanalizat rapoartele bolnavilor.

 

Analiza lor arată că noul coronavirus atacă practic fiecare sistem major din corpul uman, afectează direct organele şi determină sângele să se coaguleze, inima să-şi piardă ritmul sănătos, rinichii să se inunde cu sânge şi proteine şi pe piele să apară erupţii cutanate, scrie Mediafax. Aceasta provoacă dureri de cap, ameţeli, dureri musculare, dureri de stomac şi alte simptome, împreună cu simptome respiratorii clasice, cum ar fi tuse şi febră.

 

“Medicii trebuie să vadă COVID-19 ca o boală multisistem”, a spus dr. Aakriti Gupta, unul dinte cardiologii de a Universitatea Columbia, care a lucrat la realizarea studiului.

 

Marturie pacient : In a doua saptamana a lunii aprilie au aparut: oboseala, lipsa poftei de mancare, dureri in gat, deranjament stomacal si tuse seaca noaptea. Puterea scadea tot mai mult.

 

 

🟣 Ce semne putem avea la scăderea oxigenului din sânge?

Nivelul de oxigen scăzut din sânge îl putem percepe prin diverse simptome.

Iată doar câteva dintre ele, pe care le recunoaștem deseori și poate nu le asociem cu lipsa de oxigen din sânge:

Amețeală, confuzie

Dureri de cap

Oboseala cronică sau extenuarea

Dificultăți în a respira

Respirație rapidă

Tensiune arterială crescută

Lipsă de coordonare

Dureri în piept

Așadar, atunci când oxigenul scade, este necesar oxigen suplimentar pentru a ajuta organismul sa functioneze in parametri normali.

 

REDA ORGANISMULUI ECHILIBRUL NATURAL CU AJUTORUL TERAPIEI CU OXIGEN SI OZON

 

Cum se realizeaza ozonoterapia?

Ozonoterapia sistemica, caci despre ea este vorba , se realizeaza cu ajutorul unui aparat special conceput in acest sens, care genereaza ozon din oxigen de puritate si concentratie ridicata. Cu ajutorul sau, este extrasa o cantitate de aproximativ 100 – 150 ml de sange de la pacient intr-un kit steril. Apoi, aparatul va adauga amestecul de ozon si oxigen in recipient, reintroducand ulterior sangele in organism prin acelasi kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toata procedura presupune doar o singura intepatura, durerea este minima, fara efecte secundare sau riscuri pentru pacient, si dureaza aproximativ 15–20 de minute.

 

Cat de des se face terapia cu ozon?

Autohemoterpia hiperbara se face, de regula, de 1 – 2 ori/ saptamana, dar in anumite situatii patologice ritmul administrarii poate fi zilnic.

Protocolul se intocmeste in funtie de patologia pacientului, in cazul noului virus s-a evaluat un protocol de 12 sedinte.

 

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea aceasta terapie?

Ozonoterapia nu are efecte secundare, fiind o procedura medicala complet sigura. Singurele riscuri care exista, independente de siguranta procedurii, sunt legate de tehnica administrarii in sine a ozonului si fragilitatea venelor, riscul in acest caz putand fi acela de spargere a venelor si de aparitie a unui hematom.

 

Beneficiile terapiei cu oxigen

Terapia cu oxigen ofera o varietate de beneficii persoanelor care au un nivel scazut al oxigenului din organism, indiferent de cauze.

 

Prin respectarea tratamentului si a masurilor speciale recomandate, dvs veti putea

 

►sa tolerati mai bine eforturile zilnice;

►sa reluati anumite activitati zilnice;

Terapia mareste oxigenul din sange si ofera beneficii esentiale pentru dvs

►Pacientii care au dificultati de respiratie la mers vor fi mai activi, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii si de multe ori chiar prelungind viata.

►Va simtiti mai putin obosit si aveti o respiratie mai buna

►Capacitate sporita de a va deplasa si de a va mentine o viata sociala activa

►Cresterea somnului si a calitatii vietii

►Imbunatatirea functiei cardiace

 

Ce contraindicatii are ozonoterapia?

Terapia cu ozon are o singura contraindicatie: favismul (deficitul de G6PDH). De asemenea, exista si alte cateva contraindicatii relative: hipertiroidia necontrolata (tireotoxicoza), HTA necontrolata, sarcina (in primele 3 luni), AVC hemoragic acut, stari hemoragice acute, trombocitopenii – in ultimele doua cazuri nu se administreaza AHTM.

 

Cum functioneaza ozonoterapia?

este o terapie ce actioneaza sistemic prin introducerea in sange a unei cantitati si concentratii bine stabilite  de oxigen-ozon cu ajutorul unui aparat si un kit steril , patentat si dedicat special acestei terapii.

terapia face un schimb de oxigen-ozon , astfel incat al 3-lea atom de oxigen-ozon este extrem de reactiv.

 

Aacest atom se ataseaza de moleculele contaminate cum ar fi bacteriile si virusii, astfel structura lor chimica este schimbata o data ce intra in contact cu ozonul. Acest proces se numeste oxidare. Din acest acest principiu s-a rezultat faptul ca terapia oxigen-ozon nu afecteaza celulele sanatoase, astfel terapia cu oxigen-ozon sustine si intareste sistemul imunitar .

 

Cum se produce ozonoterapia in natura?

Ozonul se produce prin ultra-violete si/sau descarcare electrica. ambele procese combina atomul O cu molecula de oxigen (O2) pentru a forma ozonul (o3)

odata ajuns in sange ozonul ne fiind cunoscut de catre orgamnism se transorma intr-o molecula de oxigen(O2) si un atom (O) . o2 ( oxigenul ) imbraca celula sanatosa, practic o reintinereste iar atomul de o este atras de celulele nesanatose acestea fiind oxidate , practic distruse

 

Ozonoterapia ucide bacteriile ?

Ozonoterapia este una din cele mai eficiente bactericide ale tuturor elementelor masurabile ale pamantului . Ozonul distruge bacteriile si virusii prin distrugerea peretelui celular adica a invelisului , astfel incat niciuna dintre ele nu rezista in urma procesului de oxidare.