Departament Terapii Regenerative si Anti-Aging 

 IMBOGATIREA SANGELUI CU OXIGEN SI VITAMINE

Antioxidantii previn imbatranirea  .Cel mai important antioxidant este ozonul, care reuseste sa reduca numarul de radicali liberi , ajutand organismul sa se regenereze. Tratamentul se realizeaza printr-un schimb de oxigen-ozon ( O2-O3 ). Perfuzia este conceputa pentru a stimula energia si sistemul imunitar, pentru a detoxifia si pentru a repune organismul intr-un echilibru sanatos.Este o terapie perfecta pentru a mentine o stare de sanatate buna, activand  sistemul imunitar .

Nu lasa bolile sa se apropie de organismul tau si ajuta-ti sistemul imunitar sa lupte impotriva lor!

Terapia cu ozon contribuie la obtinerea unei stari generale bune si elimina din viata ta oboseala, stresul, insomniile sau dereglarile hormonale, factori binecunoscuti care scad puterea organismului si a sistemului imunitar in fata diverselor patologii.

 

1.OZONOTERAPIA – oxigenare celulara –

Ozonoterapia Sanatatea curge prin vene!

 

Ozonoterapia este un tratament modern si inovativ, utilizat pentru ameliorarea si vindecarea a numeroase patologii din sfera musculo-scheletala (terapia durerii), cea dermatologica si estetica,cardiovasculara, gastrointestinala, hepato-biliara, oftalmologica, ginecologica si chiar oncologica. Aceasta deschidere foarte mare se datoreaza faptului ca, in principiu, orice tesut vatamat prezinta o slaba oxigenare.

Ozonoterapia presupune introducerea in sange deco in organism, pe cale mecanica si manuala, a unui amestec de oxigen (O2) si ozon (O3), in concentratie variabila, cu rol deosebit in stimularea regenerarii organice la nivel celular. Practic, prin ozonoterapie ii este oferit tesutului afectat elementul vital pentru a se putea recupera si reveni la starea de sanatate.

Astfel, ozonoterapia isi gaseste utilitatea atat in purificarea si curatarea sangelui de virusuri, bacterii si paraziti, cu efecte vizibile asupra imbunatatirii starii generale de sanatate, cat si in combaterea stresului,anxietatii si a tulburarilor de somn.

De asemenea, s-au observat rezultate remarcabile in tratarea unor afectiuni care pana in prezent nu au beneficiat de rezultate terapeutice multumitoare: boli autoimune, infectii virale,intoxicatii chimice cu metale grele, alergii la diferite substante, problemeale sistemului de circulatie, boli metabolice, complicatii neoplazice cauzate de tratamentul oncologic, probleme ginecologice, boli artrozice, diabet si multe altele.

 

a)AHT sistemic  (autohemoterapie )

 

Rezultatele autohemoterapiei hiperbare ( AHT )

Asa cum aminteam, rezultatele se vad inca de la prima sedinta de autohemoterapie hiperbara, atat printr-o imbuntatire a starii  generale de sanatate cat si la nivel estetic, in acest sens fiind sesizate schimbari vizibile in cazul afectiunilor dermatologice de tipul acneei,cearcanelor, petelor cutanate, celulitei sau chiar a cicatricilor.

Acest lucru se datoreaza faptului ca autohemoterapia hiperbara contribuie la mentinerea unui nivel optim de oxigen in organism, cu rol important in stimularea sistemului imunitar si, deci, in inhibarea dezvoltarii bolilor. Amestecul de ozon si oxigen curata sangele de toate elementele negative care exista in el, efectele acestui proces observandu-se imediat in starea de sanatate a pacientului. 

 

Intrebari frecvente:

 Cat de des se face terapia cu ozon?

Autohemoterpia hiperbara se face, de regula, de 1 – 2 ori/saptamana, dar in anumite situatii patologice ritmul administrarii poate fi zilnic.

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea aceasta terapie?

Ozonoterapia nu are efecte secundare, fiind o procedura medicala sigura. Singurele riscuri care exista, independent de siguranta procedurii, sunt legate de tehnica administrarii in sine a ozonului si fragilitatea venelor, riscul in acest caz putand fi acela de spargere a venelor si de aparitie a unui hematom. 

Ce contraindicatii are ozonoterapia?

Terapia cu ozon are o singura contraindicatie: favismul(deficitul de G6PDH). De asemenea, exista si alte cateva contraindicatii relative: hipertiroidia necontrolata (tireotoxicoza), HTA necontrolata, sarcina(in primele 3 luni), AVC hemoragic acut, stari hemoragice acute,trombocitopenii – in ultimele doua cazuri nu se administreaza AHTM.

 

b)AHT intramuscular ( autohemoterapie )

 

Prin autohemoterapia minoră, se îmbunătățeste oxigenarea țesuturilor tegumentare prin creșterea eliberării oxigenului din eritrocite.Astfel, bacteria anaerobă prezentă în porii feței va fi eliminată (neplăcându-i oxigenul). Concentrația de ozon folosită acționează la nivel intracelular și inhibă eliberarea de factori proinflamatori, precum TNF alfa și IL1. Ozonul reglează hormonal factorii de creștere: îi crește acolo unde este deficit și îi scade unde sunt în exces. Combinate, aceste acțiuni ajută organismul uman să lupte cu acneea. În cazul în care pe ten sunt deja cicatrici sau pustule mari, se aplică injecții locale subcutanate cu ozon în concentrații scăzute(având efect antibacterian). Ozonul crește oxigenarea tisulară, determină angiogeneza, crește eliberarea factorilor de “reparare” a țesutului afectat. În funcție de răspunsul individual al pacienților,acestea pot fi efectuate o dată pe săptămână sau de două ori.

Ozonul este un “antibiotic natural” la care germenii nu dezvoltă rezistență și care nu produce efecte secundare. În cazul în care, la momentul începerii tratamentului cu ozon, pacientul este sub tratament medicamentos, acesta din urmă nu va fi întrerupt brusc, ci se va merge în paralel până la eliminarea acestuia.

1.Tratarea acneei se face prin autohemoterapie minoră ce constă în prevelarea a 10-15 ml de sânge venos, care este amestecat cu o cantitate egală de ozon, iar amestecul obținut este injectat intramuscular.

  1. Cicatrici, acnee, cearcane.Descopera puterea terapiei cu ozon si observa beneficiile estetice inca de la prima sedinta!

Urmele lasate de acnee, cearcane sau cicatrici se vor estompa imediat, lansand loc unui chip luminat, care va atrage cu siguranta atentia si admiratia celor din jur.

 

c)Insuflatii cu ozon ( rectale si vaginale )

Insuflatii cu ozon : cea mai eficienta metoda de a trata afectiunile ficatului (colesterol crescut, TGP si TGO crescutesi chiar hepatita C).

Terapia cu ozon este un tratament naturist fara efecte adverse si reactii secundare daunatoare, iar insuflatiile rectale sunt o metoda sistemica de administrare a acesteia, minim invaziva.  Presupune introducereaunei sonde foarte subtiri aproximativ 6-7 centimetri , de catre pacient intr-un cadru intim.  Sonda folosita este de cateva ori mai subtireca un supozitor. La nivelul colonului exista vase de sange foarte dezvoltate si cu o capacitate foarte mare de absorbtie , astfel incat ozonul ajunge imediat in circulatia sistemica. Toata procedura dureaza aproximativ 10 minute si este lipsita de durere. Efectele sale sunt exact aceleasi ca in cazul autohemoterapiei majore: antiinflamator,imunomodulator (la concentratii mici creste activitatea sistemului imunitar,sau o scade daca folosim concentratii mari – in cazul bolilor autoimune),miorelaxant. De asemenea, prin aceasta metoda de administrare se realizeaza o”curatare” a colonului de elemenetele negative pentru sanatateapacientului. Oxigenarea crescuta a organelor vitale este o urmare a unei mai bune eliberari a oxigenului din globulele rosii, iar ca reactie directa a organismului se inregistreaza o crestere a producerii de antioxidanti.Concret, studii clinice citate in articole stiintifice demonstreaza ca tratamentul cu ozon reduce nivelul colesterolului total , al LDL-colesterolului si al trigliceridelor. Deasemenea, scade nivelul glicemiei si previne complicatiile diabetului. Efectul antitrombotic, dar si cresterea oxigenarii tisulare scad riscul infarctului miocardic si al trombozelor venoase.

 

d)Infiltratii cu ozon

Infiltratii cu Ozon  Local

–infiltratii realizate manual prin injectare sau insuflare .

-Subcutanat

-Para/Intravertebral

-Intra-articular

-Intra-muscular

Cat de des se face terapia cu ozon?

Infiltratiile cu ozon de administreaza 1-2 ori / saptamana in functie de patologia pacientului.

 Afectiuni tratate cu ajutorul infiltratiilor cu ozon :

Infiltratiile sunt folosite pentru efectul de oxigenare si regenerare tisulara. Sunt studii ce demonstreaza rezultatele obtinute cu succes in tesut adipos, vergeturi,acnee, riduri si rejuvenare faciala. Acest tratament se imbina perfect cu terapia PRP pentru rezultate mai bune.

 

Infiltratiile locale scad inflamatia si ajuta in durerile musculare ca urmare a actiunii directe a ozonului asupra zonei vizate .Reducerea inflamatiei locale inseamna reducerea durerii din zona afectata, aducandu-l in parametri fiziologici.

Astfel, daca sunt efectuate paravertebral si de-a lungul coloanei vertebrale a unui pacient careare contracturi severe, se va putea vedea cum dupa sedinta de ozonoterapie,acesta isi recapata mobilitatea datorita efectelor ozonului.

Care sunt efectele secundare pe carele poate avea aceasta terapie?

Ozonoterapia nu sunt cunoscute efecte secundare.

Este  o procedura medicala sigura. Singurele riscuri care exista, independente de siguranta procedurii, sunt legate de tehnica administrarii in sine a ozonului, riscul in acest caz putand fi acelade aparitie a unui hematom.

 

 

 

  1. Perfuzii cu Vitamine si Minerale

 

Terapii Perfuzabile  :

terapiile intravenoase se vor stabiliza in cateva ore , iar starea de bine se simte imediat !

 

Beneficii : administrand prin perfuzie vitamine, minerale si nutrienti  inseamna ca dumneavoastra veti beneficia de absotie de 100% a acestor elemente esentiale printr-un echilibru sanatos si un stil de viata plin de energie.  Vitaminele luate pe cale orala au sansa de absortie de 50% , trecand prin sistemul digestiv acestea se elimina destul de rapid.

 

 

  • OXIGENUL ESTE VIATA! !! !!!

Infiltratia cu oxigen se face la nivel local, realizandu-se manual, prin injectare:

-Subcutanat

-Intra-articular

-Intra-muscular (si la nivel paravertebral)

 

Cat de des se face terapia cu oxigen?

Infiltratiile cu oxigen se administreaza 1-2 ori / saptamana in functie de patologia pacientului.

 

Afectiuni :

Hernia de disc

Daca sunt efectuate paravertebral, unui pacient care are contracturi severe, acesta isi recapata mobilitatea datorita efectelor ozonului  care ajunge la nivelul musculaturii profunde si a discului intervertebral. Acesta din urma se hidrateaza puternic si decompreseaza nervul, in cazul herniilor de disc. Infiltratiile locale scad inflamatia si ajuta in durerile musculare ca urmare a actiunii directe a ozonului asupra zonei vizate .Reducerea inflamatiei locale inseamna reducerea durerii din zona afectata, aducandu-l pe pacient in parametri fiziologici.

Dermatologice

Infiltratia este folosita si pentru efectul de oxigenare si regenerare tisulara. Sunt studii ce demonstreaza rezultatele obtinute cu succes in tesut adipos, vergeturi, acnee, riduri si rejuvenare faciala. Acest tratament se imbina perfect cu terapia PRP pentru rezultate mai bune.

Ce implică terapia cu oxigen?

Terapia cu oxigen (hiperbaric) cunoscută și sub numele de oxigenoterapie se referă la inhalarea oxigenului pur (98% puritate) sau a aerului oxigenat la o presiune superioară (1,4 atmosfere față de standardul de o atmosferă) celei atmosferice.

Terapia cu oxigen hiperbaric implică inspirația oxigenului pur într-o masca special conceputa pentru aceasta priocedura. Pe lângă aplicațiile în boala de decompresie a scufundătorilor, terapia cu oxigen hiperbaric este un tratament și în cazul altor afecțiuni precum infecții grave, răni greu vindecabile, complicații ale diabetului sau radioterapiei.

Procedura hiperbarică de terapie cu oxigen, presiunea aerului este crescută până atinge valori de trei ori mai mari decât cele ale presiunii normale a aerului. În aceste condiții, în plămâni se concentrează mult mai mult oxigen pur, comparativ cu nivelul de oxigen la valori normale ale presiunii aerului.

Această cantitate crescută de oxigen este transportată, prin vasele de sânge, în întreg organismul. Concentrația crescută de oxigen sistemic ajută corpul să lupte cu bacteriile și, totodată, stimulează sinteza, ceea ce promovează regenerarea și vindecarea țesuturilor.

Pentru o bună funcționare a organismului, este necesar un aport continuu și în concentrații adecvate de oxigen. Atunci când o parte a unui organ este afectată, în orice fel (infecție, rană, tumoră etc.), este nevoie de o cantitate mult mai mare de oxigen pentru ca procesele de vindecare celulară să fie declanșate și susținute. Oxigenoterapia hiperbarică crește cantitatea de oxigen transportată de sânge, creștere ce reface concentrația normală a oxigenului în țesuturile afectate și promovează procesele antiinflamatorii și antiinfecțioase.

Care sunt aplicațiile cosmetice ale terapiei cu oxigen?

În general, majoritatea aplicațiilor cosmetice chirurgicale pot beneficia de terapia cu oxigen. Potrivit chirurgilor esteticieni, camera cu oxigen hiperbaric reduce de până la 10 ori efectele secundare ale unor intervenții (înroșirea pielii, umflarea, eventualele dureri). Astfel, terapia cu oxigen se aplică cu succes înainte sau după:

 

  • liposucție
  • lifting facial
  • mărirea sânilor
  • rinoplastie
  • blefaroplastie (operație de îmbunătățire a imperfecțiunilor pleoapelor)
  • implant cu botox.

 

Printre beneficiile cosmetice ale terapiei cu oxigen se numără:

 

  • grăbirea vindecării cu până la 75% mai repede
  • reducerea inflamațiilor și a rănilor postoperatorii
  • reducerea nevoii de administrare a medicației post-operatorii pentru durere
  • reducerea timpului total de recuperare pentru ca pacientul să poată reveni la activitățile de zi cu zi.

De asemenea, terapia cu oxigen contribuie la regenerarea celulară și hidratarea pielii în profunzime. Tenul își recapătă elasticitate, dispar semnele acneei, a pungilor de sub ochi, sau a cuperozei, iar efectele apar uneori chiar de la prima ședință.

 

Terapia cu oxigen hiperbaric este utilizată în tratamentul mai multor afecțiuni.  Cele mai comune afecțiuni în cazul cărora terapia cu oxigen hiperbaric este recomandată sunt următoarele:

 

  • ABCES CEREBRAL
  • ACCIDENTĂRI
  • ADHD
  • AFECȚIUNI OSTEOARTICULARE
  • ANEMII SEVERE
  • ARSURI
  • AUTISM
  • BOALA DE DECOMPRESIE
  • BOLI AUTOIMUNE
  • CANCER
  • CANGRENE
  • ENCEFALOPATII
  • EMBOLIE GAZOASĂ
  • EPILEPSIE
  • INFECȚII ALE ȚESUTURILOR OSOASE SAU ALE PIELE CARE DETERMINĂ NECROZARE
  • INTOXICAȚII CU MONOXID DE CARBON
  • ISCHEMIE
  • MIGRENE
  • PARALIZIE CEREBRALĂ
  • RĂNI GREU VINDECABILE PRECUM, PICIORUL DIABETIC
  • SCLEROZĂ MULTIPLĂ