Cum functioneaza terapia ShockWave ?

Undele de soc (shockwave) sunt unde acustice cu un varf extrem de mare de energie cum ar fi cele care apar in atmosfera, dupa un eveniment exploziv, cum ar fi un fulger sau un boom sonic. O unda de soc difera de ultrasunetele de presiune cu amplitudine extrem de mare intrucat ultrasunetele constau de obicei dintr-o oscilatie periodica, in timp ce o unda de soc reprezinta un singur impuls.

Terapia extracorporala

– unda acustica (in contrast cu litotritia) nu este folosita pentru a dezintegra tesuturi, ci de a produce efecte biologice extracelulare care includ regenerarea tisulara.

Ce efecte are terapia ShockWave ?

Efecte fiziologice benefice ale terapiei shockwave – undelor acustice au ca rezultat stimularea proceselor de neovascularizare, productia de colagen si restabilirea vindecarii.

Acestea constau in:

  • Regenerarea tisulara si cresterea celulara accelerata;
  • Cresterea neovasculara;
  • Reducerea inflamatiei cronice;
  • Stimularea colagenului.

ANALGEZIA SI RESTABILIREA MOBILITATII

– Dispersia Mediatorului de durere.

– Dizolvarea fibroblastilor calcifiati (distrug calcificarile existente).

– Eliberarea Trigger Point – urilor.

Undele acustice s-au dovedit a fi o metoda eficienta si non- invaziva pentru tratarea patologiei musculo-scheletice localizate, inclusiv: epicondilita, pinten calcaneean si fasciita plantara, puncte de declansare a durerii-trigger points, varietatea de tendinopatii cronice si multe alte indicatii.